Mostmár nemcsak nyáron érdemes Párkányba látogatni

2018. január 26-án átadták a nagyközönségnek Párkányban a Vadas Thermal Resort új wellnessközpontját. A projekt önerőből valósult meg, 2,2 millió euró összköltséggel. A beruházástól a párkányiak jelentős vendégéjszaka szám bővülést várnak a szezonon kívüli időszakban, noha a közel negyedmilliós vendégéjszakát már most is számos magyarországi fürdőváros megirigyelheti.

20180126_163313.jpg

A wellnessközpont részlete a megnyitón 

Párkányban a 39 fokos termálvíz 130 m mélyről tör fel. Az első fúrások 1973-ban  indultak, az üdülőkomplexum építése 1976-ban kezdődött és 1978-ban már át is adták az első medencéket. A fürdő fokozatosan bővült büfékkel, bungalókkal, 1983-tól szállodával is. Jelenleg a fürdő napi befogadóképessége nyáron 12.500 fő.

Vadas Thermal Resort *** egy igazi családbarát élménykomplexum alig 4 km-re az esztergomi bazilikától, szállással, sport és szabadidős programokkal, igényes gasztronómiai kínálattal, de a legnagyobb vonzerő mégiscsak az élményfürdő.

A Laguna hullámmedence 30 C fokos vízzel 3.800 négyzetméteren várja a fürdőzőket, a Csillag élménymedence pedig.1.350 négyzetméter. A forró vízre vágyóknak a relax medence és a pezsgőmedence kínál teljes ellazulást. A kisgyerekes családok álma a 660 m2-es gyermek élménymedence játékokkal, csúszdával, vízágyúval, árnyékolós gyermekpancsolóval. A naturizmus kedvelőinek elkülönített napozó és egy 200 négyzetméteres medence is a rendelkezésükre áll. S ha ez sem lenne elég, kültéri úszómedence és fedett uszoda is várja a vendégeket. 

A csúszdapark külön belépővel vehető igénybe, de bőven megéri a plusz 3 eurós beugrót, a két 80 méteres csúszda mellett négy kisebb, de nem kevésbé élvezetes pálya kínálkozik.

Ez a komplexum büvült most az új wellnessközponttal.  

20180126_163348.jpg

Élménymedencék

A megnyitón Hogenbuch Endre igazgató elmondta: amikor ő közel másfél évtizede elvállalta a fürdő és a szálloda vezetését, sokan kérdezték tőle, mikor lesz wellness a párkányi strandon. Ő minden esetben mindenkit nyugalomra intett, mivel akkor még mások voltak a prioritások: a külső fürdőmedencéket kellett vonzóvá tenni, illetve élménymedencékkel bővíteni a kínálatot. A beruházások nagy része saját forrásból történt, csak egy-egy kisebb fejlesztéshez vontak be Európai Uniós forrást. Mára a külső medencék megújultak, így a fürdő elindulásának 40. évfordulójára elkészülhetett a szaunatérrel, sókabinnal, élményzuhanyokkal és benti gyerek- és felnőtt élménymedencékkel ellátott wellness részleg. A fejlesztések azonban itt még nem állnak meg, mondta Hogenbuch Endre, hiszen a munkagépek még nem véletlenül nem vonultak le, a májusi 40 éves ünnepélyre újabb beruházással kedveskednek majd a vendégeknek. Erről azonban többet még nem árult el.

Szabó Jenő polgármester a hivatalos megnyitót követően kalauzolta körbe a vendégeket a wellness részlegen. Kiemelte: az épületben a legmodernebb technológiát építették be a vendégek kényelme érdekében. Az épület különlegessége pedig egy szelfipont az emeleti teraszon, ahol csodaszép háttérrel – részben a Dunával és az esztergomi bazilikával, részben pedig a strandfürdővel fotózhatják le magukat a látogatók.  

A wellness részleg a szállóvendégek számára január 26-ától nyitva áll, külső vendégeket pedig február 1-jétől fogad.

20170822_153954.jpg

A párkányi strand nyáron, csodaszép panorámával

A bejegyzés trackback címe:

https://dunamente.blog.hu/api/trackback/id/tr8413607729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Impresszum

Az oldal a Dunamente - Podunajsko turisztikai szervezet blogoldala. 

Tudjon meg többet a Komárom - Párkány közötti fantaszkikus élményeket nyújtó területről a www.visitdanube.eu oldalon!

Kövessen a Facebookon is!

Címkék

árvíz (2) Az arany ember (1) Beatrix királyné (1) bor (2) Burcsákfesztivál (1) Celemantia (1) Csokonai (2) Csokonai Vitéz Mihály (2) Déryné (1) Déryné Széppataki Róza (1) diplomácia (1) Domonkos János (1) Duna (19) Dunamente (16) Dunamocs (4) Dunapart (14) élményfürdő (2) érdekességek (20) erőd (6) Erzsébet-sziget (2) Erzsébet királyné (1) Észak-Komárom (21) Esztergom (1) Európa Udvar (1) Fábián Julianna (1) Fesztivál (1) földrengés (2) fürdő (1) gasztronómia (2) Görgey Artúr (1) Halászlé (1) hírességek (8) híres emberek (10) Hunyadi Mátyás (1) irodalom (2) Izsa (2) jeges árvíz (1) Jókai (4) Jókai Mór (3) Karva (3) katasztrófa (1) Kelemantia (1) Kézműves termékek (2) kirándulás (9) kirándulások (1) Klapka (2) Klapka-tér (1) Klapka György (2) költészet (1) Komárom (21) látnivalók (12) Lilla (2) Luxemburgi Erzsébet (2) magyar-szlovák kapcsolatok (3) Mária Valéria (1) Mária Valéria híd (1) masszázs (1) Mátyás király (1) múzeum (8) Muzsla (3) nyaralás (4) Párkány (6) Pat (2) program (11) regény (1) Révkomárom (13) római kor (1) római tábor (1) romantika (1) Simai (1) Simai Kristóf (1) Simon-Júda napi vásár (1) Sissy császárné (3) strandolás (1) sturovo (1) Sturovo (2) sütemény (1) szerelem (1) színház (1) szobor (3) temetés (1) termálvíz (1) történelem (23) V. László (2) vadas thermal resport (1) Vajda Julianna (2) városnéző séta (1) wellness (3) Zichy-palota (3) Zichy János (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása